HANDELSONDERNEMING TIGGELOVEN LEVERT VOOR IEDERE BRANCHE EN LOCATIE HET JUISTE LICHT!

In kantoren speelt de kleurtemperatuur een grote rol. Veel gebruikers van een kantoor zijn gewend aan de al jaar en dag gebruikte kleur 830 voor de bestaande tl-verlichting. Dit kleurnummer 830 geeft aan dat de tl-lampen een CRI hebben van tenminste 80 en een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin. De tl-lampen voldoen als ze nieuw in gebruik worden gesteld aan deze eisen maar door het gebruik in de tijd verloopt de kleurtemperatuur.

De led-tl’s, led downlighters en led panelen van Handelsonderneming Tiggeloven zijn standaard verkrijgbaar met een CRI van 80 en een kleurtemperatuur van 3000 kelvin die gedurende de levensduur ook constant blijven. Uiteraard zijn ook andere kleurtemperaturen beschikbaar zoals 4000, 5500 en 6500 kelvin.

Magazijnen zijn er in veel soorten en maten. Bij dakhoogtes tot 8 meter komen wij veelal TL verlichting in zogenaamde trogarmaturen tegen die hangend aan het dak of hangend aan een goot zijn opgehangen. Bij dak hoogten hoger dan 8 meter worden veelal z.g. industriële armaturen gebruikt met hierin hoge druk gas ontlading lampen.

Vervangen van TL-lampen

Bij het vervangen van de bestaande verlichting door onze energiezuinige led verlichting moet worden gelet op de lichtspreiding. Indien de verlichting bijvoorbeeld tussen hoge stellingen is opgehangen kan het verstandig zijn om led-tl’s  toe te passen met een smalle lichtworp omdat anders teveel licht boven de stellingen verloren gaat.

Parkeer garages ogen veelal donker en vandaar is het van belang dat deze uit veiligheidsoverweging goed verlicht worden. Om goede verlichting te garanderen werken onze  specialisten een lichtplan uit om de parkeergarage optimaal te verlichten door de juiste lichtsterkte en gradenhoek toe te passen. Parkeergarages worden vaak verlicht met IP65 armaturen met hierin één of twee T8 TL-lampen. Parkeergarages kunnen aanzienlijk besparen op energie.

Binnen zorginstellingen is de verlichting vaak afgestemd op het zo goed mogelijk kunnen verrichten van de noodzakelijk medische handelingen. Hiervoor is witter licht noodzakelijk. Om die reden wordt er in zorginstellingen vaak gebruik gemaakt van TL-verlichting in de kleur 840. Veel patiënten ervaren deze kleur (4000 kelvin) niet als gezellig. Voor deze doelgroep ontwikkelden wij speciale led-tl’s en led-panelen die door middel van een afstandsbediening van kleurtemperatuur kunnen veranderen. Zo kan bij een medische handeling de kleur witter gemaakt worden om daarna weer terug gezet te kunnen worden op een warmere kleur.

De appartement gebouwen in Nederland hebben veelal een Vereniging van Eigenaren die verantwoordelijk is voor de facilitaire zalen in en rond de gebouwen. Hierbij is vaak sprake van binnen- en buitenverlichting. De traditionele verlichting heeft een beperkte levensduur waardoor deze vaak vervangen moet worden. Dit levert veel overlast op omdat eigenlijk niemand verantwoordelijk is voor deze vervanging. Onze LED-verlichting heeft als grootste voordeel een erg lange levensduur waardoor de verlichting veel minder vaak hoeft te worden vervangen. Bovendien wordt de investering in deze energie zuinige verlichting ook snel terugverdiend.

In de industrie gaat het vervangen van verlichting vaak gepaard met overlast en productieverlies. De lange levensduur van onze led-verlichting betekent minder vervangingen en dus minder productieverlies. Bovendien geven onze led-producten vaak beter en meer licht dan de traditionele verlichting die zij vervangt. Omdat heel veel productiebedrijven bovendien in meer ploegendiensten werken en de verlichting hierdoor langer brandt wordt de investering in led-verlichting vaak al terug verdiend binnen 18 maanden.

 

Binnen de detailhandel worden vaak speciale eisen gesteld aan de verlichting. Zo speelt de kleur echtheid (CRI) vaak een grote rol of zijn er speciale producten zoals vers waren die specifieke eisen aan de verlichting stellen. Voor bepaalde sectoren zijn er ook esthetische eisen waaraan voldaan moet worden. Profiteer.nl heeft voor al deze eisen specifieke producten beschikbaar. Zo zijn er producten met een CRI hoger dan 90.

Led verlichting is ideaal voor sportclubs. Fitnesscentra’s, sporthallen, zwembaden zijn daar voorbeelden van. Sportclubs zijn veelal van vroeg in de morgen tot laat in de avond open. Er valt dus veel te besparen op energie en de terugverdientijd is relatief kort. Niet alleen geeft het een besparing maar ook de sportbeleving en prestatie word anders door betere verlichting.

VRAAG EEN GRATIS PROEFPLAATSING AAN
Handelsonderneming Tiggeloven biedt de mogelijkheid om GRATIS één led paneel of led tl bij u te komen plaatsen. Dit biedt u de mogelijkheid om te bekijken wat led voor licht geeft en u kunt de nieuwe lichtbron vergelijken met de huidige situatie.
VRAAG AAN